Úvodní obrázek do článku MS Copilot - FINAL

Microsoft 365 Copilot – váš kopilot pro práci

Novinky

Microsoft 365 Copilot – váš kopilot pro práci

Získejte parťáka pro každodenní práci a náskok před konkurencí díky M365 Copilot

Dokázat víc s menším úsilím, to je poslání M365 v kostce. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams a další nástroje mají schopnost usnadňovat lidem práci zakódovanou v DNA. Ve spojení s umělou inteligencí nové generace v podobě Microsoft 365 Copilot se toto poslání přiblíží k cíli mílovými kroky a zcela promění způsob práce. Jste připraveni?

Copilot: AI ve službách M365

Copilot je umělá inteligence založená na technologii ChatGPT, integrovaná do aplikací M365. Bude vám pomáhat s každodenními úkoly, které zadáte jednoduše tak, jako byste je zadávali asistentovi. Stačí jen dobře formulovat, co chcete udělat, a Copilot to zařídí.

S čím vám Copilot pomůže?

Produktivita na max

Až 80 % času trávíme rutinní prací, která se musí udělat, ale zdržuje nás od vlastní práce. Copilot vám uvolní ruce, abyste se mohli věnovat tomu, co je opravdu důležité. Tak třeba:

  • Prezentace – z obsáhlého dokumentu ve Wordu vytáhne to nejdůležitější a během pár vteřin vytvoří třeba graficky vyladěnou prezentaci v PowerPointu, když budete chtít.
  • Pomoc s poštou – bleskově projde vaši schránku v Outlooku, shrne pro vás dlouhá e-mailová vlákna a rovnou i vytvoří návrhy odpovědí.
  • Práce s daty – analyzuje excelovou tabulku, vyhodnotí trendy a připraví srozumitelnou vizualizaci dat.
  • Záznam ze schůzky – dokáže ze schůzky v Teams vybrat to podstatné, co zaznělo, shrnout, na čem se účastníci shodli i neshodli a navrhnout „next steps“ ještě během schůzky.

Copilot pomůže s produktivitou nejen vám, ale i celé firmě. Bude se stále zdokonalovat díky přístupu k firemním datům v rámci M365, od kalendáře přes maily, chaty až po dokumenty a z načerpaných businessových dat pak získávat potřebné informace. K tomu bude sloužit nová sekce Business Chat v Teams.

Copilot slibuje nastartování produktivity pro všechny. Mezi vývojáři, kteří používají GitHub Copilot, jich 88 % tvrdí, že jsou produktivnější, 74 %, že se mohou soustředit na uspokojivější práci, a 77 %, že jim pomáhá trávit méně času hledáním informací nebo příkladů.

Kreativní motor

Vytvořit z ničeho něco je často těžké. A nejtěžší je začít. Právě s tím vám Copilot pomůže. Vytvoří první návrh, ze kterého můžete vyjít, a pomůže i s úpravami, jako je krácení nebo přepisování.

Nové dovednosti

Ruku na srdce, Word, Excel a spol. sice znáte a používáte každý den, ale většinou si vystačíte s jen několika příkazy. Copilot vám umožní zdokonalit se v tom, co vám jde, a rychle ovládnout i komplexnější funkce.

A jak to bude s bezpečností?

Copilot je navržený tak, aby chránil data zákazníků. Prezentuje pouze data, ke kterým máte přístup, a zajišťuje, že nemůže dojít k jejich úniku. Jako součást Microsoft 365 automaticky převezme všechny zásady a procesy společnosti v oblasti zabezpečení, dodržování předpisů a ochrany osobních údajů.

Kdy Copilot nastoupí k vám do firmy?

Služby Copilota má k dispozici zatím jen asi 600 firem po celém světě, které se zapojily do testování před uvedením na trh. Na více informací o termínu spuštění, o nových funkcích a licencování se můžeme těšit nejspíš během letošního podzimu.

Web banner FINAL