Prozkoumejte horké novinky FINAL

Prozkoumejte horké novinky v Microsoft 365 Copilot

Aplikace M365 / Microsoft 365 / Novinky / Tipy

Prozkoumejte horké novinky v Microsoft 365 Copilot

Staňte se součástí revoluce na poli spolupráce a produktivity díky využívání nejnovějších funkcí Microsoft 365 Copilot oznámených na listopadové Microsoft Ignite 2023. 

 O tom, že se Microsoft Copilot chystá přinést revoluci do pracovních postupů uživatelů Microsoft 365 s řadou inovativních funkcí jsme zde psali už v září. V tomto článku jsme pro Vás vybrali nejzajímavější novinky z listopadové Microsoft Ignite 2023. Podívejte se s námi na konkrétní vylepšení pro každý z nástrojů v rámci balíku Microsoft 365 a termíny, kdy budou tyto funkcionality dostupné. 

Obecná vylepšení v Copilot:

Personalizace. Poskytněte Copilotovi informace o vaší pozici ve společnosti, vypíchněte, co je pro vás ve vaší práci důležité a získejte odpovědi přizpůsobené vaší roli, preferencím, stylu psaní včetně formátování. Jedná se o další možnost zpřesnění kontextu výstupů, které Vám Copilot standardně dodává na základě informací dostupných ve Vašem tenantu. Tato nová funkce bude zpočátku dostupná ve Wordu a PowerPointu a brzy se rozšíří do dalších aplikací. 

Vytvořte si už nyní vlastního Copilota a napojte ho na vaše data díky Microsoft Copilot Studio. Microsoft představuje low-code nástroj, díky kterému budete schopní nejen customizovat Copilota, ale dokonce vytvářet své vlastní Copiloty, kteří budou odpovídat na vaše dotazy v kontextu vaší společnosti, procesů a dat, které mu poskytnete. Vlastního Copilota následně můžete vypublikovat například do MS Teams, na web či do jiné vlastní aplikace. 

Nové funkce Microsoft Copilot v nástrojích Microsoft 365

Microsoft Teams 

Zmeškali jste důležitou schůzku a potřebujete být rychle v obraze? Využijte funkci inteligentní rekapitulace schůzky v Microsoft Teams Premium, přečtěte si shrnutí klíčových bodů schůzky a dalších kroků. Tato funkce nabývá na významu ve spojení s Copilotem, který vám umožní pokládat dotazy týkající se schůzky a získat jasné odpovědi. 

Microsoft Outlook

Počátkem roku 2024 se budete moci těšit na rychlou pomoc s přípravou na nadcházející schůzky. Copilot extrahuje klíčové informace z pozvánek, souvisejících emailů a dokumentů a vytvoří pro vás inteligentní shrnutí. Dále vám pomůže s orientací v rozsáhlých emailových vláknech, které taktéž dokáže jednoduše shrnout do klíčových bodů, navrhnout akční kroky jako je například naplánování navazující schůzky. Tuto schůzku dokonce sám připraví včetně doporučení názvu, agendy, seznamu účastníků a návrhu času, kdy se všichni mohou setkat. 

Microsoft Word

Již brzy budete moci díky Copilotu rychle dohnat co jste zmeškali i v revizích v Microsoft Word. Díky nové funkci se budete moci Copilota jednoduše zeptat na to, co se v dokumentu odehrálo za změny, zatímco jste byli pryč.  

Microsoft PowerPoint 

V dohledné době bude Copilot v PowerPointu schopný pracovat s prvky vaší vizuální identity. Ve spolupráci s Microsoft Designer dokáže Copilot přetransformovat grafické návrhy generované umělou inteligencí tak, aby odpovídaly právě vaší firemní identitě. 

Microsoft Copilot Dashboard, powered by Viva 

Microsoft Viva je platforma, která pomocí umělé inteligence pomáhá společnostem neustále zlepšovat zapojení jejich zaměstnanců a výkon firmy. Microsoft Copilot Dashboard “poháněný Vivou” je navržen pro pomoc společnostem na jejich cestě k adopci nástroje Copilot. Dokáže měřit a vyhodnocovat kolik zaměstnanců je připraveno pracovat a čerpat benefity práce s Copilotem na základě dat z jeho využití napříč aplikacemi MS 365. Zároveň poskytuje předběžné odhady vlivu využívání Copilotu na produktivitu. Tato funkce je k dispozici zatím jen v preview verzi.

Copilot v Microsoft Viva Insights

Copilot v Microsoft Viva Insights umož vedoucím pracovníkům snadné dotazování nad daty z Viva Insights využitím přirozeného jazyka a generování personalizovaných dynamických reportů, odpovědí na dotazy týkající se jejich týmů a organizace. Tato funkce bude dostupná začátkem ledna 2024. 

Banner FINAL

Kdy bude Copilot dostupný a za kolik?

A teď to, co Vás pravděpodobně asi zajímá nejvíce – kdy bude Copilot dostupný a jaká bude jeho cena? Od listopadu je Copilot pro Microsoft 365 dostupný ke koupi jako add-on pro velké organizace za cenu 30 USD na uživatele za měsíc, avšak za podmínky minimálního odběru 300 licencí. Pre-rekvizitou pro nákup jsou licence E3 nebo E5, v případě menších organizací licence Business Standard nebo Business Premium.  

Menší a střední firmy tedy nyní ještě na Copilot finančně nedosáhnou, ale mají jej k dispozici alespoň v preview verzi. Microsoft konkrétní termín dostupnosti pro menší počet licencí zatím nekonkretizoval. 

Pokud si chcete česky mluvícího Copilota “osahat” již nyní, najdete jej na www.bing.com jako náhradu původního Bing chatu.  

Web banner FINAL