konference

Novinky v Microsoft 365 – Teams

Novinky

Novinky v Microsoft 365 – Teams

Na listopadové konferenci nám Microsoft představil novinky, kterými chce zase o trochu víc vylepšit své aplikace v Microsoft 365. My vám představíme ty zásadní, které se budou týkat Teams.

 

 

Mesh

 

 

V první polovině roku 2022 bude možné použít místo vaší osoby zástupce v podobě digitální postavy, která bude napodobovat vaše reakce a gesta, aniž byste museli mít zapnutou kameru. Aplikace se jmenuje Mesh.

 

 

SNADNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ SPOLUPRÁCE MEZI ORGANIZACEMI

  • V rámci týmů budou dvě nové aktualizace, s externími stranami.
  • Sdílení kanálů v rámci jednotlivců a celých týmů v různých organizacích.
  • Rozšíření chatu v Teams. Tato možnost umožní chatovat se členy týmů mimo jejich pracovní síť pomocí osobního účtu týmu. Bude možné pozvat do chatu libovolného uživatele Teams pomocí jeho e-mailové adresy nebo telefonního čísla.


 

MICROSOFT LOOP

 

Microsoft Loop je aplikace určená pro týmovou spolupráci. Skládá se ze tří hlavních prvků:

Komponenty jsou to živé stránky obsahu. Tyto komponenty bude možné používat napříč Microsoft 365 aplikacemi. Bude možné je použít například v chatu, schůzkách, emailech, dokumentech nebo na stránce Loop v samotné aplikaci Loop. Komponenty tedy budou dostupné v aplikacích, které již používáte budou živé. To znamená, že ať je budete editovat kdekoliv vždy se editace synchronizuje a vy budete vždy pracovat s aktuálními daty.

Stránky Loop si můžete představit jako moderní verze bílé tabule. Jsou však mnohem výkonnější. Uživatelé si zde mohou sdílet jednotlivé komponenty a spolupracovat na nich v reálném čase. Do stránek se dají vkládat i komponenty které byly vytvořeny mimo aplikaci Loop. Navíc i zde se bere v potaz oprávnění. Ne každý uživatel musí být součástí celé Loop stránky, aby mohl upravovat jednotlivé komponenty.

Pracovní prostor Loop si můžete představit jako takového průzkumníka souborů kde je však vše živé a vše spolu spolupracuje. Vidíte zde všechny informace související s projektem na jednom místě. Stránky a jednotlivé komponenty jsou v pracovním prostoru Loop uspořádány podobně jako jsou organizovány Týmy a kanály v aplikaci MS Teams. Díky pracovnímu prostoru si snadno udržíte přehled o tom, na čem kdo pracuje.